Wandelen-Tag 2018, een half jaar later

In 2017 ontwikkelde ik de “Wandelen-Tag”, een set met tien vragen over wandelen. Deze Tag werd massaal overgenomen door andere wandelliefhebbers en bloggers.

Voor 2018 bedacht ik een aantal nieuwe vragen zoals welke wandeluitdaging ga je aan voor 2018? Met wie ga je wandelen in 2018? En waar doe je je wandelinspiratie op in 2018? en daarmee introduceerde ik de “Wandelen-Tag 2018“. Hoe kijk ik een half jaar later naar deze vragen en geef ik nog steeds dezelfde antwoorden? Zie hier mijn update van de Wandelen-Tag 2018, een half jaar later.

Welke wandeluitdaging ging je het eerste half jaar van 2018 aan?

Mijn voornemen voor 2018 was om weer als een toerist in eigen land verslag van mijn wandelervaringen te doen. Het eerste half jaar zijn we veel weekendjes weg geweest, waar we uiteraard vele wandelingen maakten. Zo gingen we naar Zeeland om Middelburg en Vlissingen te bezoeken en gingen we op pad in Tilburg en wandelden we een NS wandeling bij Kampina en de Oisterwijkse bossen.

NS wandeling Oisterwijk Boxtel

We gingen een weekendje naar Enschede, omdat Bart de marathon ging lopen. We combineerden dat met een korte stadswandeling in deze verrassende plaats.

NS wandeling Jeneverstad Schiedam

We wandelden de nieuwe NS wandeling Jeneverstad Schiedam en ook liepen we wederom met de buiten de binnenstad gidsen van de Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. We maakten een aantal mooie wandelingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Met wie ging je het eerste halfjaar van 2018 wandelen?

Veel ging ik het eerste jaar weer op pad met mijn vriend Bart, maar ook maakte ik twee fraaie wandelingen met collega’s in Amsterdam Noord en Amsterdam West. We wandelden met vrienden in het Natuurpark bij Lelystad en een architectuurwandeling in Den Bosch.

Bossche Bol

Ook ging ik weer wandelen met de Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig voor een nieuwe gids. We maakten een gezellig en mooie wandeling bij de Ackerdijkse Plassen bij Pijnacker.

Een aantal keer gingen we op pad met Gerard Goudriaan voor het uittesten van zijn nieuwe routes uit de nog te verschijnen wandelgids “Utrecht acht keer anders”.

Station Utrecht Maliebaan

Bekijk hier de wandeling die we met Gerard liepen in Utrecht.

Waar deed je je wandelinspiratie het eerste halfjaar van 2018 op?

Ook dit jaar bezochten we de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. We namen wat mooie folders mee van wandelgebieden, maar de meeste wandelingen liep ik uit de gidsen van mijn favoriete uitgever Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen tussen velden

Blogger Wanda Wandelt inspireerde me met haar blog over de N70 Natuurwandelroute in het Rijk van Nijmegen, die we onlangs wandelden. Ook liepen we een door Mari Smits ontwikkelde route in het Natuurpark bij Lelystad.

Wat was je eerste wandelaankoop in het eerste halfjaar van 2018?

Dit jaar ontkwam ik er dan echt niet aan. Ik moest echt aan het wandelrugzakje. Ik kreeg al vaak de opmerking “is het niet vervelend om met zo’n schoudertas te lopen?” Ik was dan toch te ijdel om met een rugzak te lopen, omdat ik mijn grote wandelschoenen ook niet zo modieus vond.

Wandelrugzakje

Omdat mijn schoudertas niet goed was voor mijn rug heb ik begin dit jaar een Osprey Valkyrie 9 gekocht. Een kleine handzame dag rugzak, die me vanaf nu vergezeld tijdens de wandeltochten. Al neem ik voor een korte stadswandeling toch vaak weer mijn andere tas mee.   

Welk wandelgebied heb je zeker in het eerste halfjaar van 2018 niet overgeslagen?

In het begin van het jaar wilde ik zeker een keer in de Brabantse Peel en in de Weerribben wandelden. Gelukkig is het jaar nog niet om en blijven deze gebieden zeker nog op mijn verlanglijstje staan.

Przewalskipaard Natuurpark Lelystad_ foto van R. Dijksma

Het afgelopen jaar hebben we veel provincies aangedaan en hebben we fraai gewandeld in de Brabantse Kampina, het Rijk van Nijmegen en in het Natuurpark van Lelystad.

Welke wandeling heb je van je to do lijst mogen afschrijven het eerste halfjaar van 2018?

Op mijn to do lijstje staat nog steeds een etappe van het Zuiderzeepad. Deze blijft zeker staan op het wandellijstje. De nieuwe NS wandeling Jeneverstad Schiedam, die liep van Delft Zuid naar Rotterdam, stond op mijn to do lijst. Het was een afwisselende stadswandeling door de natuur rondom Schiedam en langs de havens van Rotterdam.

Jeneverstad Schiedam

We brachten nog een bezoek aan het borrelmuseum, waar we uiteraard een glaasje jenever moesten uittesten.

 Met welke wandelgids ben je op pad gegaan het eerste halfjaar van 2018?

We hebben dit jaar weer een aantal routes uit de gids “Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam” gelopen. We struinden door de Tuindorpen in Amsterdam Noord en we maakten een mooie winterwandeling door de Amsterdamse parken.

Sluisje

Lees hier mijn verhaal over onze wandeling de Amsterdamse parken.

Aan welk wandelevenement heb je het eerste half jaar van 2018 meegedaan?

In mei liepen we met een groepje de wandelmarathon van Leiden. We wandelden onder een strak blauwe lucht met een stralend zonnetje over het halve marathon parcours van de Leidse marathon.

Schilderachtige Zoeterwoude

Het was een prachtige tocht door de Leidse binnenstad en door dorpen zoals Zoeterwoude en Leiderdorp. Het was perfect georganiseerd met veel rustpunten en waterpunten onderweg.

Lees hier mijn blog over de Wandelmarathon Leiden.

Welke wandeling heb je nogmaals in het eerste half jaar van 2018 gelopen?

We waren van plan om de wandeling in Amsterdam Zuid nog een keer te lopen. Daarentegen heb ik de route door de Tuindorpen van Amsterdam Noord twee keer gelopen. Eén keer in de winter en een paar weken terug deed ik met mijn collega’s deze wandeling nog eens dunnetjes over.

Zicht op Buiksloot

Bekijk hier mijn blog over de wandeling door de Tuindorpen van Amsterdam Noord.

Ben je op wandelreis geweest het eerste halfjaar van 2018?

Jaarlijks maken we in het voorjaar een wandelreis in het zuiden van Europa. Dit jaar vlogen we naar het Zuid-Italiaanse Bari om te wandelen langs de Adriatische kust. We maakten de wandelreis “kustwandeling langs de Adriatico” van reisorganisatie SNP.

Kustwandeling Adriatico

Het was een zesdaagse wandeling met bagagevervoer langs de Adriatische kustlijn, die ons voer naar het zuidelijkste puntje van het Italiaanse Apulië.

Lees hier één van mijn blogs over deze Italiaanse wandelreis.

Geef de “Wandelen Tag 2018, een half jaar later” door!

Vul je ook de wandelvragen in? Kopieer de onderstaande vragen en geef de “Wandelen-Tag 2018, een half jaar later” door!

Welke wandeluitdaging ging je het eerste half jaar van 2018 aan?

Met wie ging je het eerste halfjaar van 2018 wandelen?

Waar deed je je wandelinspiratie het eerste halfjaar van 2018 op?

Wat was je eerste wandelaankoop in het eerste halfjaar van 2018?

Welk wandelgebied heb je zeker in het eerste halfjaar van 2018 niet overgeslagen?

Welke wandeling heb je van je to do lijst mogen afschrijven het eerste halfjaar van 2018?

Met welke wandelgids ben je op pad gegaan het eerste halfjaar van 2018?

Aan welk wandelevenement heb je het eerste half jaar van 2018 meegedaan?

Welke wandeling heb je nogmaals in het eerste half jaar van 2018 gelopen?

Ben je op wandelreis geweest het eerste halfjaar van 2018?

Volg me ook via FacebookInstagram en Twitter

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. JaJo-fotografie schreef:

  Leuk! Ik ga er binnenkort even voor zitten.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Leuk! Je hebt heel wat gewandeld als ik je blogs zo heb gelezen. Groeten Vera

   Like

   1. JaJo-fotografie schreef:

    Dat klopt inderdaad. Gaat helemaal goed komen. Groet Jeanine.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s