Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange Lindelaan

Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange Lindenlaan, maar Lotje wou niet leren lopen dus liet Liesje Lotje staan…wie kent deze tongbreker niet.

Bijna zes jaar maken mijn Siberen Lies en Lot onderdeel uit van mijn leven. Net als het kiezen van een kindernaam was het nog een hele klus om de twee poezenzusjes een passende naam te geven. Een standaard naam wilde ik niet voor mijn knuffelbeertjes.

Liesje

Lies vond ik een mooie naam en het liedje “Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange Lindelaan” zat meteen in mijn hoofd. De namen Lies en Lot waren dan al snel gekozen. Toen kwam het volgende vraagstuk: wie noem ik nu Lies en wie Lot? Deze keuze was snel gemaakt. Omdat “Liesje Lotje leerde lopen”, kreeg de kleinste bij de geboorte de naam Lot.

Lotje

Lotje, die met de fles was groot gebracht, was flink gewend geraakt aan lekker eten en Lotje groeide en groeide en werd een uit de kluiten gewassen poes, waar Lies in het niet viel. Inmiddels is het “Lotje leerde Liesje lopen…”

Maar waar komt de naam “de Lange Lindelaan” nu vandaan? Het Lange Voorhout in Den Haag, dat bekend staat als één van de mooiste wandellanen, werd in opdracht van Keizer Karel V in 1536 voorzien van vier rijen lindenbomen. Zo ontstond de Lange Lindelaan.  

Volg me ook via 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s