Juni was een prachtige wandelmaand

De zon heeft heel wat uren geschenen in juni en het was prachtig weer om een aantal fraaie wandelingen te maken. Diverse weekenden gingen we erop uit.

Hip Amsterdam Noord

Begin juni maakten we met een groep vrienden een hippe wandeltocht door Amsterdam Noord. We struinden langs broedplaatsen en eigentijdse tentjes aan de andere kant van het IJ. Het was een afwisselende route waar we door de Van der Pekbuurt liepen, De Ceuvel aandeden en over het NDSM terrein wandelden. Er waren genoeg leuke terrasjes onderweg. Ik was helemaal vereerd, want ik kreeg een plek op de site Ilovenoord als gastblogger met mijn blog over “Hip Amsterdam Noord”.

Dag van het Kasteel

5 juni was het de “Dag van het Kasteel” en op deze dag stonden veel kastelen en buitenplaatsen in den landen in de spotlight. Op Facebook en op Twitter plaatste ik een bericht met de volgende vraag aan mijn volgers: wat is jouw favoriete kasteel? en maakte daar een favorietenblog van.

NS wandelroute het Eiland van Dordrecht

Elk jaar verschijnen er vier nieuwe NS wandelroutes en wij wandelden er in juni één van. Op een zaterdagmorgen vertrokken we vroeg met de trein naar Dordrecht Stadspolders voor het wandelen van de nieuwe NS wandelroute het Eiland van Dordrecht. Het was een wondermooie wandeling die alle gezichten van de oude stad Dordrecht liet zien. We wandelden langs de rivier de Wantij. We waanden ons tussen herleefd erfgoed bij Villa Augustus en het Energieplein en struinden door het historische centrum met de oude havens en karakteristieken panden. Onderweg brachten we nog een bezoekje aan het Dordrechts Museum met de tijdelijke tentoonstelling het “Koninklijk Paradijs” met de werken van dierenschilder Aert Schouman.

Pannenkoekroute Rotterdam Noord

Eind juni wandelden we één van de pannenkoekroutes van Bart van der Schagt. We liepen de route vanaf station Rotterdam Noord. Het was een gevarieerde route door Crooswijk en rond de Kralingse Plas. Het pannenkoekhuis was door een internationaal concours hippique even afgesloten, zodat we een appeltaartje nuttigden bij Restaurant de Schone Lei.

Lopend door de Canon van de Nederlandse geschiedenis

Op Facebook introduceerde ik in juni het thema “Lopend door de Canon van de Nederlandse geschiedenis”. De Canon van Nederland is een lijst van vijftig thema’s die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland. Aan de hand van de vijftig onderwerpen neem ik mijn volgers op Facebook mee en deel blogs, themawandelingen allemaal over toen en nu.

Statistieken en lijstjes

Deze maand publiceerde ik vijf blogs en deze werden veelvuldig gelezen:

1. Hip Amsterdam Noord

2. Herleefd en historisch Dordrecht

3. Pracht en praal rondom kastelen en buitenplaatsen

4. Wandelen in de voetsporen van de Floriade

5. Pannenkoekroute Rotterdam Noord

Twitter en Facebook

Op Twitter behaalde ik in juni een mijlpaal van 500 volgers. Op Facebook zijn er bijna 200 enthousiastelingen die mij volgen. Graag wil ik al mijn trouwe volgers hierbij bedanken en hoop jullie te blijven boeien en verrassen met mijn blogs nu en in de toekomst.

Komende maand

In de maand juli zal ik uiteraard ook weer op pad gaan. Er staat al een wandeling uit de wandelgids “Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht” op het programma. Daarnaast ga ik een favorietenblog schrijven over de lievelingsrustplaatsen tijdens wandelingen en fietstochten van mijn volgers.

Volg me ook via Facebook en Twitter

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Gans (Marije) schreef:

  Weer echt héél leuke tips. Mijn kasteel? Heeze is prachtig, en Hoensbroek. Maar er zijn zoveel mooie! Het is hier in t noorden vandaag geen echt wandelweer, hopelijk klaart het vanmiddag weer wat op. Goed weekend! X

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Marije, dank voor jouw berichtje. Ja vandaag is het meer blogweer :-). Fijn weekend gewenst!

   Geliked door 1 persoon

   1. De Gans (Marije) schreef:

    Ja, blogweer, inderdaad! 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Stien den Braber schreef:

  Nou het was zeker wandelweer afgelopen maand. Eiland van Dordrecht staat heel hoog op mijn lijstje, hoewel ik het liefst echt in het groen wandel. De dag van het kasteel ontdekte ik te laat, anders had ik daar vast ook wat mee gedaan. Wandelen buiten Utrecht wordt vast mooi: het is zo’n gevarieerd buitengebied. De polders, langs de Vecht, het nieuwe Maximapark, het gebied rondom Amelisweerd enz enz. Theehuis Rhijnauwen is een heel mooie pauzeplek, maar vooral in ’t weekend erg druk. Ik wandelde gisteren in Utrecht het was nl. open tuinendag. We hebben er 22 (!) bezocht; waren ook kleintjes bij hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, bedankt voor jouw reactie. Dordrecht is zeker de moeite waard. Open tuinendag, dat is een leuk initiatief. Vandaag wandelden we in Utrecht en de stokrozen stonden overal mooi in bloei. We maakten een wandeling bij Blauw Kapel, Voordorp, het Griftpark en de Veeartsennijterrein. Prachtige wandeling. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s