Juli was een prachtige wandelmaand

Met het publiceren van deze blog heb ik weer een mijlpaal behaald. “Juli was een prachtige wandelmaand” is mijn honderdste blog die ik publiceer. Net als ik met een blij gevoel terugdenk aan alle wandelmomenten die ik mijn blogs verwerkte, kan ik ook terugkijken op een prachtige maand juli.

In juli hadden we weer erg geluk met het weer. Het was bij vlagen zelf erg warm om te wandelen. In de weekenden gingen we weer veelvuldig op pad.

Utrecht, stad van de forten en de veeartsen 

In het eerste weekend van juli maakten we met een groepje vrienden een wandeling uit de wandelgids “Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht”. We liepen het Zware waterpad uit het boekje. De stad Utrecht stond er prachtig bij met de bloeiende stokrozen. Een fraaie wandeling langs het pittoreske Fort Blauwkapel en de jaren ’90 wijk Voordorp. Het laatste deel van de route wandelden we door het oude Veeartsenijterrein waar in 1821 de eerste opleiding startte voor veeartsen in Nederland die er anderhalve eeuw gevestigd bleef. In de oude paardenstallen wonen nu mensen en andere gebouwen hebben een culturele of culinaire bestemming gekregen. Mijn blog over deze wandeling is nog in ontwikkeling en zal ik binnenkort publiceren.

Oude paardestallen.jpg

Wandelen van Haarlemmermeer naar de Sloterplas

Begin juli pakten we de trein naar onze hoofdstad. We gingen buiten de gebaande paden wandelen in de Haarlemmermeer en in Amsterdam Nieuw West. We startten in Halfweg en liepen langs de Ringvaart naar de Amsterdamse wijk Osdorp. We waren onder de indruk van het erfgoed, de architectuur en het groen waar we doorheen wandelden. Onderweg maakten we nog een stop bij het Idyllisch Theehuis de Akermolen.

Theehuis de Akermolen

Leiden in Aziatische sferen

Leiden staat heel 2017 op de kaart als topcentrum voor Azië op het gebied van onderzoek, onderwijs, collecties en expertise. Vele musea besteden aandacht aan dit thema. Museum Volkenkunde heeft een tentoonstelling “Cool Japan”, het Japanmuseum SieboldHuis heeft een expositie over traditionele Japanse poppen en de Hortus Botanicus heeft de exhibitie Kroonjuwelen van Azië. De stad is voor ons relatief dichtbij huis en we gingen als toerist in eigen omgeving op ontdekkingstocht in de sleutelstad Leiden.

Cool Japan

Wandelen Amsterdam Nieuw en Oud Sloten

We waren zeer enthousiast over de wandeling in Amsterdam Nieuw West twee weken geleden, zodat we in het weekend weer op pad gingen voor een wandeling uit de wandelgids “Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam”. Dit maal wandelden we de route Oud en Nieuw Sloten.
We waren wederom verrast door het vele groen dat onze hoofdstad rijk is. We wandelden in de groene strook van Amsterdam West. We deden een natuurtuin en een bijenpark aan en we kwamen bij de Oeverlanden en bij De Nieuwe Meer.

Schotse Hooglander

Romeinse veldtocht, van Berg en Dal naar Nijmegen

In de derde week van juli is Nijmegen overspoeld door feestgangers en wandelaars. Door de Nijmeegse Vierdaagse dacht ik weer terug aan een Romeinse veldtocht die we een jaar geleden liepen van Berg en Dal naar Nijmegen. Tijdens de wandeling bezochten we twee musea: het Afrikamuseum en het Museumpark Orientalis (Heilig Land Stichting). We eindigden de route in Noviomagus, Nijmegen.

Paarden

Vinex-wandelen bij Houten

De hekkensluiter van de maand juli was een eigentijdse Vinex-wandeling door het Utrechtse Houten. We wandelden door de Vinex-wijk Houten-Zuid en door de groeikern Houten-Noorden. Het enige nadeel van deze originele wandeling vonden we de horeca onderweg. Een aantal daarvan was gesloten.

Houten huizen aan Rietplas

Hip Amsterdam Noord

Naar aanleiding van mijn blog Hip Amsterdam Noord heeft iemand via de ontmoetingssite “Nieuwe Mensen Leren Kennen” (NMLK) een wandeling Hip Amsterdam Noord georganiseerd. Leuk dat ik mensen met mijn blogs kan inspireren.

Café Noorderlicht

Statistieken en lijstjes

Deze maand publiceerde ik vijf blogs en deze werden veelvuldig gelezen:

 1. Vinex-wandelen bij Houten
 2. Wandelen van de Haarlemmermeer naar de Sloterplas
 3. Wandelen Amsterdam Nieuw en Oud Sloten
 4. Leiden in Aziatische sferen
 5. Romeinse veldtocht, van Berg en Dal naar Nijmegen

Mijn statistieken gingen door het plafond toen een enthousiaste lezer mijn blog “Vinex-wandelen bij Houten” in de Facebookgroep “Houten” plaatste. Het is leuk als mijn blog zo opgepakt wordt.

Twitter en Facebook

Op Facebook behaalde ik in juli een mijlpaal van 200 volgers. Op Twitter zijn 540 enthousiastelingen die mij volgen. Graag wil ik al mijn trouwe volgers hierbij bedanken en hoop jullie te blijven boeien en verrassen met mijn blogs nu en in de toekomst.

De maand augustus 

In augustus zal ik uiteraard ook weer op pad gaan. Er staat al een korte wandeling uit de wandelgids “Wandelen buiten de binnenstad van Leiden” op het programma. Daarnaast zal ik een favorietenblog afschrijven over de lievelingsrustplaatsen tijdens wandelingen en fietstochten van mijn volgers.

Volg me ook via Facebook en Twitter

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stien den Braber schreef:

  Dag Vera, gefeliciteerd: 100 blogs en elke keer eer met zulke mooie foto’s. Ik lees je elke keer weer met plezier en doe ook regelmatig ideeën op. Op naar de volgende 100!
  Groetjes van Stien

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, dank je wel voor je leuke reactie! Net als je mijn blogs graag lees, lees ik die van jou ook erg graag. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s