Eten tussen de zeecontainers bij Último Porto in Lissabon

Voordat ik een nieuwe stad bezoeken struin ik altijd even het internet af voor een uniek restaurant. In mei breng ik een bezoek aan Lissabon en bij het bezoek aan de Portugese hoofdstad heb ik ook wat speciale restaurantopties in mijn achterzak.

Het laatste tafeltje bij Último Porto

Na een wandeling langs de Taag kom ik via een dokdraaibrug bij Restaurant Último Porto. Ik strijk er neer voor een vroege lunch. Grenzend aan een cruiseterminal, omringd door zeecontainers en omzoomd met prikkeldraad vind ik het laatste tafeltje.

Niet één met tafelservet en wijnglazen, maar een tafel met plastic stoelen en een papieren tafelkleed. De andere tafels worden bezet door tientallen zakenmensen, die genoten van hun uitgebreide lunchpauze. Als je bij Último Porto nog een tafeltje tijdens lunchtijd wilt bemachtigen dan moet je echt voor 13.00 zijn!

Geen chique de friemel maar wel verse vis

Het restaurant bestaat uit drie delen; de binnen bar, een overdekte ruimte met uitzicht op het water en het buitenterras. Als je voor een chique ambiance komt dan heb je hier niets zoeken, maar voor verse vis en zeevruchten ben je hier aan het juiste adres.

Het waait behoorlijk. Mijn papieren tafelkleed houd ik vast met mijn net geserveerde blikje Cola Zero. Van een Portugese menukaart, die ik vertaal met de mijn telefoon, bestel ik de inktvis.

Gegrilde vis met aardappelen en Italiaanse raapsteel

Zowel het vlees als de vis wordt bij hier op een barbecue klaargemaakt. Je kiest vlees of vis en het wordt op bestelling klaargemaakt. Binnen een mum van tijd staat de vers gegrilde inktvis met aardappelen en Rapini op tafel. Alle grilgerechten worden hier geserveerd met de aardappelen en de Italiaanse raapsteel. De vis als de bijgerechten smaken echt verrukkelijk.

Ben je op zoek naar een ultieme plek om gegrilde vis in Lissabon te eten? Kijk hieronder voor meer informatie.

 Volg me ook via 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s