Verdiep je in de grappige wereld van Silly Walks in Eindhoven’s Dommeltunnel | Monty Python graffitikunst

Wie herinnert ze niet, de rare loopjes van Monty Python? De Dommeltunnel in Eindhoven is door graffitikunstenaars voorzien van de Silly Walks. Via Social media zie ik deze grappige tunnel voorbij komen en als ik een paar dagen in Eindhoven ben, wil ik deze onderdoorgang met loopjes van acteur John Cleese met eigen ogen zien.

Silly Walks

Het is even zoeken en daar sta ik dan in de fietstunnel met de Silly Walks van de sketch van Monty Python’s Flying Circus, waar een ambtenaar gespeeld door John Cleese van de fictieve The Ministry of Silly Walks toezicht houdt op de subsidiëring van Silly Walks. In 2016 werd de tunnel door de acteur geopend en hij heeft de muurschildering zelf gesigneerd.

Dommeltunnel

Project Tunnelvisie

De Silly Walks-tunnel maakt onderdeel uit van het project Tunnelvisie van de gemeente Eindhoven. De komende jaren worden tunnels, die toch vaak als donker en onveilig worden ervaren voorzien van graffitikunst. De fietsenstalling op het 18 Septemberplein kreeg ook een make over.

Fietsenstalling 18 Septemberplein

Studio Giftig

De muurschildering in de John Cleesetunnel is gemaakt door Studio Giftig een kunstenaarsduo bestaande uit Niels van Swaemen en Kaspar van Leek. Ze hebben veel StreetArt kunstwerken op hun naam staan. Ze staan bekend om hun gedetailleerde realistische muurschilderingen met surrealistische elementen.

Eternal Love

Eén van hun werken kom ik tegen in de binnenstad van Eindhoven. Het kunstwerk Eternal Love aan de Nieuwe Emmasingel laat je nadenken over de eeuwige liefde.

Zelf een Silly Walk doen? 

Wil je de Silly Walks-tunnel zelf bezoeken en misschien wel één van de rare loopjes in de tunnel zelf doen? De onderdoorgang zit bij de Professor Doctor Dorgelolaan vlakbij station Eindhoven Centraal.

Rare loopjes

Volg me ook via 

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. staartje schreef:

    Wat vreselijk leuk! Nooit van gehoord. Ik herblog!

    Geliked door 1 persoon

    1. verawandelt schreef:

      Wat leuk en dank je wel! Groet Vera

      Like

  2. Eric van Oevelen schreef:

    Leuk Vera. En mijn complimenten voor de mooie, nieuwe layout van je blog!

    Geliked door 1 persoon

    1. verawandelt schreef:

      Dag Eric, dank je wel! Zonnige groet Vera

      Like

Plaats een reactie