“Where thoughts are” Almere “Postcardlocatie” voor Eurovisie Songfestival

Door Corona is het een jaartje uitgesteld, maar nu vindt toch echt het Eurovisie Songfestival in ons kleine kikkerlandje plaats. Niet alleen vindt het liedjesfestijn plaats in Rotterdam, maar met het songfestival staat ons land ook in de spotlights en is het een ware reclame voor Nederland dat in trek is bij vele toeristen voor de Keukenhof en de Zaanse Schans. Maar zijn dit nu echt te plekken wat ons land zo fraai maakt en je gezien moet hebben? Met 39 introductiefilmpjes wordt ons laagland echt eens op de kaart gezet met de plekken die je echt gezien moet hebben.

Postcardlocaties

In de introductiefilmpjes ook wel de postcards van Nederland genoemd wordt Nederland op zijn moois getoond. Zo is een ansichtkaart gemaakt van de Marker Wadden, de Maasvlakte II in Rotterdam, het Evoluon in Eindhoven. In de introductiefilmpjes staat een Tiny House centraal. Het is een representatie van een huiskamer waar we tijdens de Coronacrisis veel te vinden waren.

“Where thoughts are”

Eén van de postcardlocaties waar ik aangenaam verrast over was, is het La Defense gebouw in Almere. In de binnentuin van dit indrukkende gebouw, waar de glazen gevels aan het binnenterrein zijn beplakt met folie, dat reflecteert in felle kleuren, rood, geel en groen, vind je het kunstwerk “Where thoughts are” van de Nederlands/Israëlisch beeldhouwer Ram Katzir.

Het pand dat is ontworpen door architect Ben van Berkel van Un Studio. Als je de patio van het Belastingkantoor binnenstapt dan waan je je in een surrealistische entourage.

Veel mensen kennen het kleurrijke gebouw. Echter hebben weinig mensen notie van het kunstwerk van Katzir in de publiektoegankelijke binnentuin van het kantorencomplex.

Als je deze verborgen parel wilt bewonderen dan zul je doordeweeks even een kijkje moeten nemen in het Zakencentrum achter het Centraal station van Almere.

Ram Katzir

Wil je meer weten over de kunstwerken van Ram Katzir? Zie hier mijn blog waar ik al een aantal van zijn prachtige werken uitlichtte.  

Volg me ook via 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Mooi, die binnenplaats!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s