Street Art in Den Bosch

Vaak als ik in de trein richting Den Bosch zat, zag ik de enorme silo’s gedecoreerd met Street Art nabij de Verkadefabriek. Tijdens een lang weekend Den Bosch besloten we deze kunstwerken aan de Tramkade van dichtbij te bekijken.

De Mengfabriek

We maakten een wandeling langs het spoor en kwamen uit bij het voormalige terrein van de Mengvoederfabriek de Heus. Ooit werd hier mengvoeder van De Heus Voeders gemaakt. Nu vind je in de monumentale gebouwen veelal startups en is het een ontmoetingsplek. Het Tramkadegebouw dateert uit 1909. In het industriële complex hebben naast De Heus Voeders verschillende bedrijven gezeten zoals de voormalige meelfabriek Bruyelle, de bakkersorganisatie Meneba en mengvoederfabriek Koudijs.

Zo tijdens Corona was het stil en uitgestorven op het terrein en liepen we richting de enorme van graffiti voorziene voederkuilen. Het was niet eenvoudig om een foto te maken van de gekleurde opslagplaatsen. We gingen op één van de steigers aan het water staan om het geheel toch op de foto te krijgen.

Kings of Color Festival

In totaal zijn de 21 silo’s tijdens het Kings of Colors Festival in 2014 van de eerste laag graffiti voorzien. Achttien kunstenaars uit Nederland, België en Engeland werkten er twee dagen aan om op de twintig meter hoge graansilo’s fotorealistische beelden aan te brengen. De silo’s aan de waterkant zijn op een later moment beschilderd.

Studio Giftig

Het kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig hebben een aantal van de kunstwerken op de silo’s gemaakt. We kwamen al eerder werk van hen tegen tijdens ons bezoek aan Eindhoven. Daar zagen we de Silly Walks-tunnel en de muurschildering Eternal Love. Ze staan bekend om hun gedetailleerde realistische muurschilderingen met surrealistische elementen.

We verlieten het water en wandelden over het terrein waar we een beter zicht op de voormalige voedertanks hadden.

 Volg me ook via 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s