Street Art in Voorschoten en Wassenaar

Als je door de grote steden loopt dan zijn oude fabrieksterreinen of grauwe delen van de stad steeds meer opgefleurd door hippe levensechte muurschilderingen. In veel steden heb je Street Art routes. Zo heeft The Hague Street Art, een platform dat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag een wandelroute uitgezet langs Street Art in het stadsdeel Segbroek. Kijk hier mijn blog over de Street Art Den Haag.

Eenden

Rewriters Rotterdam, die zich hard maakt voor straatkunst in Rotterdam, heeft zes wandelroutes in verschillende Rotterdamse wijken uitgezet. Zo kun je Street Art kijken in het centrum van de stad, maar kun je ook muurschilderingen zien in de kleurrijke Afrikaanderwijk en het Merwe-Vierhavengebied (M4H Gebied). Kijk hier mijn blog  over het M4H Gebied.

Flight of man

Voorschoten en Wassenaar hebben nu ook hun eigen Street Art. De Landschapstafel Duin Horst & Weide en zes gemeenten (Leiden, Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar) hebben drie tunnels voorzien van muurschilderingen. De kunstenaars van GOMAD Graffix hebben de tunnels gedecoreerd met vogels, insecten en andere dieren uit de omgeving Nationaal Park Hollandse Duinen.

Hollandse Duinen

GOMAD Graffix

GOMAD Graffix bestaat uit de kunstenaar Marcus Debie en Nancy Montforts. Zij maken fotorealistische muurschilderingen met surrealistische invloeden. Zo maakten ze in 2019 in Oss de grootste muurschildering van Nederland. Ze hebben straatkunst door heel Nederland op hun naam staan.

Duinlandschap

Tunnel Raaphorstlaan/Houtlaan Wassenaar

De tunnel Raaphorstlaan/Houtlaan in Wassenaar staat in het teken van flora en fauna uit het duingebied en is vooral geel van kleur. De kunstenaars hebben een kikker en een grote meeuw geschilderd.

Tunnel Kniplaan/Veurseweg Voorschoten

De tweede tunnel, die GOMAD heeft beschilderd, is de tunnel Kniplaan/Veurseweg in Voorschoten. In deze tunnel hebben ze van dieren uit het weidegebied voorzien en is de tunnel groen van kleur. Zo zie je een dwergmuis, een grutto en een hommel.

Tunnel Rijksstraatweg/A44 Wassenaar 

De tunnels in Wassenaar en Voorschoten zijn een mooie aanvulling op de al fraaie fietstunnel bij de Rijkstraatweg/A44. De gemeente Wassenaar liet een tunnel maken met 1,3 miljoen miniatuurtegels. Deze tegels beelden het Wassenaarse strand uit.

Volg me ook via 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s