Street Art Den Haag

The Hague Street Art, een platform dat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag, heeft een wandelroute uitgezet langs Street Art in het stadsdeel Segbroek.

Met een groep vrienden startten we de route bij tramhalte 3 Van Speijkstraat. Het stadsdeel  Segbroek bestrijkt vijf wijken, waar wij met onze route het Regentessekwartier, het Valkenboskwartier en de Bomen- en Bloemenbuurt aandeden.

De weersverwachtingen voor het weekend waren zeer slecht, maar het viel gelukkig mee. We startten om 11.00 en wandelden onder een grijze lucht. Rond het middaguur liet de zon zich even zien.

Street Art in stadsdeel Segbroek 

We liepen de wandeling aan de hand van een papieren kaart waarop de locaties van de verschillende kunstwerken waren aangegeven. Het was geen uitgestippelde route. We stonden vrij om onze eigen route te lopen.

De kunstwerken zijn van binnenlandse en buitenlandse kunstenaars en de meeste van de creaties zijn afgebeeld op elektriciteitshuisjes. Het was niet altijd even gemakkelijk om een foto van een graffiti kunstwerken te maken. Bij een aantal waren afvalcontainers voor de transformatorhuisjes geplaatst of ze waren ingebouwd door geparkeerde auto’s of fietsen.

Haagse Harry 

Elk kunstwerk heeft weer zijn eigen verhaal. Een aantal huisjes heeft een metamorfose gekregen vanwege het opknappen van de buurt en bijvoorbeeld de compositie van de Haagse Harry is mede gespoten door de onlangs overleden striptekenaar.

Regentessekwartier 

We slingerden aan de hand van de route door de verschillende wijken met elk hun eigen karakter. We wandelden in het Regentessekwartier met zijn hoge huizen in neo-renaissancestijl. In het midden van de Regentesselaan stonden de kunstuitingen tussen de narcissen en de krokussen.

Valkeboskwartier 

In het Valkeboskwartier bij de Valkenboskade kwamen we niet alleen fleurige transformatiehuisjes tegen, maar waren de huizen en bomen behangen met vrolijke vogelhuisjes.

Bomenbuurt 

In de Bomenbuurt in de levendige Thomsonstraat kwamen we naast Street Art ook Dutch Design tegen. Vanwege het jaar van De Stijl hadden winkels hun etalages opgevrolijkt. Winkelramen waren beplakt met de rode, blauw en gele vlakken van Piet Mondriaan en bloembakken waren omgetoverd in De Stijl.

Na drie uur wandelen kwamen we bij ons eindpunt in de Valkenboslaan waar een aantal van ons de tram pakte.

Wandelroute 

Wil je ook eens langs de mooiste Street Art kunstwerken in het Haagse stadsdeel Segbroek. Kijk hier voor de wandelroute.

Volg me ook via FacebookInstagram en Twitter

8 reacties Voeg uw reactie toe

  1. verawandelt schreef:

   Dag Jeanine, dank je!

   Geliked door 1 persoon

 1. JaJo-fotografie schreef:

  Wat een toffe wandeling lijkt me dit.

  Fijn weekend. Jeanine.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Jeanine, ook weer één voor op jouw lijstje 😉 Groeten Vera

   Geliked door 1 persoon

   1. JaJo-fotografie schreef:

    Eindeloze lijst! 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s