Katten en wandelen

Naast wandelen en schrijven ben ik gek op katten. Mijn liefde voor katten heb ik al van kinds af aan. Vroeger hadden alle buurtkatten hun eigen kartonnen doosje met kussen bij ons thuis. Elke ochtend stond de grote oranje kat van twee huizen verderop voor onze tuindeur om binnen op zijn favoriete groene kussentje te liggen. Inmiddels hebben we zelf gezinsuitbreiding gekregen met twee Siberische poezen zusjes Lies en Lot.

Tijdens een wandeling kan ik het ook niet laten om katten te knuffelen of zacht op een raam te tikken als een kat lui voor het raam ligt.

Poes in Porto

Als we een stadswandeling lopen, komen we vaak door volksbuurten waar het wemelt van de katten. Bart is me dan even kwijt, omdat ik weer een straat ben ingeschoten om een harige vriend gedag te zeggen.

Scheepskat Veerhaven

Andere kattenliefhebbers

Ik ben niet de enige die katten leuk vindt. Als wandelaar Myrthe ze ze onderweg tegenkomt, groet ze ze altijd: “Hoi poes!” Honden groet ze ook: “Dag hond!” En ach, vooruit, mensen wil ze onderweg ook nog wel eens groeten.

Miauw

Blogster Stien van stiensbuitenblog vindt ze ook erg leuk. Soms lopen ze een eindje met haar mee. Vooral als ze met vakantie is en haar eigen kat een tijdje moet missen, dan gaat ze tegen vreemde katten praten.

Groningse kat

En ook blogster Esther van de blog “Wandelster” is altijd blij als ze dieren tegenkomt tijdens het wandelen. Katten zijn volgens haar wel het leukst. “Al moeten ze wel met geiten strijden om de 1e plaats”, zegt ze.

De Delftse Dakpoezen

Tijdens een Vorstelijke wandeling door Delft zagen we een grote oranje Main Coon op het dak zitten. Deze Delftse dakpoes heeft samen met zijn twee Main Coon huisgenootjes een eigen Facebookpagina “De Delftse Dakpoezen” waar verslag wordt gedaan van de dakavonturen van Angus, Ian en Maggie. Kat in de stad

Kat in de stad

In de grote steden vind je veel katten in kroegen en winkels. Een aantal van deze kroegtijgers en winkelpoezen heeft een eigen verhaal in de boekenserie “Kat in de stad”. Het boekje “Kat in de Stad” brengt de markantste katten in beeld. Er zijn inmiddels edities van Utrecht, Amsterdam en Den Haag. In Den Haag bezocht ik Barber van de dierenwinkel papegaai.nl. Pontificaal lag Barber naast de kassa met op de achtergrond papegaaien en parkieten geluiden. De wit oranje kat was totaal niet onder de indruk van de vogels en liet zich onverstoord knuffelen.

Tijdens een stadswandeling aan Utrecht kon ik het niet laten om Guus de kat van café Olivier te begroeten. De kroegbaas moest wel lachen dat ik naar hun huiskat vroeg die languit op één van de restaurantstoelen lag.

Barber

Wat vind jij van katten tijdens het wandelen?

Volg me ook via FacebookInstagram en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s