Het Museumpark en de Kunsthal Rotterdam  

De kattententoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal stond hoog op mijn lijstje om te gaan bezoeken. Ik als fervent kattenliefhebber kon deze overzichtsexpositie niet aan mijn voorbij laten gaan. Voordat we de Kunsthal bezochten wandelden we nog even door het fraaie Museumpark waar ik gek genoeg eigenlijk nooit veel aandacht aan had geschonken.

Het Museumpark

Tussen het Museum Boijmans Van Beuningen, de Westersingel, de Westerzeedijken en het complex van het Erasmus MC ligt het Museumpark. Het park ligt op het vroegere Land van Hoboken. Dit was een landgoed dat eigendom was van de redersfamilie Hoboken. Ze woonden in de villa waar nu het Natuurhistorisch Museum Rotterdam in is gevestigd. De stadsarchitect Witteveen maakte een stedenbouwkundig plan voor het park en is vanaf 1927 ingericht.

Kunsthal en Natuurhistorisch Museum Rotterdam

We wandelden langs het Museum Boijmans Van Beuningen en gingen vanaf daar de Rozentuin in. We hadden een fraai uitzicht op het museum. We liepen tussen de beukenheggen langs de rozen die hier en daar nog in bloei stonden. Twee Aziatische meisjes maakten een selfie met de rozen op de achtergrond en een zwerver lag te slapen op een bankje.

Rozentuin

De fontein van de vijver spoot en we wandelden naar het monument van Gerrit de Jongh, oud-directeur van Gemeentewerken Rotterdam.  We wandelden door een rij met imposante populieren en via een poort verlieten we het park en struinden naar de ingang van de Kunsthal.

Vijver en fontein van het Museumpark.jpg

De Kunsthal

We waren één van de eerste bezoekers op een vroege dinsdagmorgen. We kregen een polsbandje net alsof we naar een popconcert gingen. We legden onze spullen in een kluisjes en volgden de katten op de wand naar de tentoonstelling “Kattenliefde”.

Gekleurde stoelen.jpg

Kattenliefde, negen levens in de kunst

Het was donker in de expositieruimte. De grote foto’s van pluizige katten met kroontjes stonden in de spotlights. In elke zaal hingen andere kattenkunstenaars. Eén van de schilderijen van kattenkunstenaar Henriëtte Ronner-Knip had ik al eerder in het Teylers Museum in Haarlem gezien. We wandelen langs de fraai tentoongestelde schilderijen van Karel Appel en Ayako Rokkaku. Uiteraard kon een projectscherm met kattenfilmpjes niet ontbreken. Naast de tentoonstelling voor volwassenen was ook nog een interactieve ruimte voor kinderen waar ze in de huid van hun favoriete kat konde kruipen. We wierpen even een blik in de speelruimte en gingen op pad voor de andere tentoonstellingen.

Kattenliefde.jpg

We wandelden over het schuine pad langs de gekleurde stoelen richting de andere expositieruimten. Achter de gekleurde zetels hingen de covers van 10 jaar Uitagenda Rotterdam.

Covers 10 jaar Uitagenda Rotterdam

Conny Janssen Danst

We kwamen voor de kattententoonstelling, maar een onverwachte verrassing was de tentoonstelling van “Conny Janssen Danst” over het werk van artistiek leider Conny Janssen en haar moderne dansgezelschap. Er was een indrukwekkende video-installatie van de dansvoorstelling “INSIDE OUT”.  Ook woonden we één van de dansworkshops van de studenten MBO Dans bij. Danseres Yanaika repeteerden in het decor van “HOME”.

Decor tentoonstelling Conny Janssen Danst.jpg

Wanderlust

Als laatst bezochten we “Wanderlust”, een tentoonstelling over het repertoire van kunstenaar Koen Vermeule. Hij maakt figuratieve kunst. Als ik zijn schilderijen vanaf een afstandje bekeek leken het net foto’s, maar als ik dichterbij kwam dan zag ik grove verfstreken.

Wanderlust.jpg

Wil je het Museumpark en de Kunsthal zelf bezoeken? Kijk hier voor meer informatie.

Rotterdam, stad van de parken 

Het Museumpark is één van de Rotterdamse Parken. In september is het de Rotterdamse Parkenmaand. Er staan diverse activiteiten op het programma zoals wandelingen, kleine evenementen, rondleidingen, film, kinderactiviteiten, muziek in de Rotterdamse Parken. Wil je meer weten over de Rotterdamse Parken? Kijk hier voor meer informatie.

Volg me ook via 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. JaJo-fotografie schreef:

    In het laatste weekend dat de tentoonstelling kattenliefde te zien was hebben wij het toch nog bezocht. Gelukkig, ik had het niet willen missen. De hele kunsthal trouwens niet. Erg genoten hiwr in Rotterdam.

    Groet Jeanine.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s