Wijkpark het Oude Westen, een verborgen plek in Rotterdam

We brachten deze week een bezoek aan de kattententoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal van Rotterdam. Op de route naar het Museumpark kwamen we in het Wijkpark het Oude Westen, een verborgen plek in de Maasstad.

Wandeling door het park

Het park is gelegen tussen de West-Kruiskade, de Gouvernestraat en de Westersingel. Het park is in 1987 geopend en herbergt een aantal leuke plekken.

Dierenhof

Midden in het park huist een kleine kinderboerderij met geiten, schapen, kippen, konijnen en cavia’s en een kat. Op het weitje waar de schapen grazen en de kippetjes scharrelen is een fraaie muurschildering aangebracht met boerderijdieren.

Dierenhof

We keken even binnen in het binnenverblijf waar een vrijwilliger ons verwelkomde. De boerderijkat met een mank pootje kwam ons vrolijk begroeten.

Weitje met schapen.jpg

Wijktuin Oude Westen

In de hoek van het park ligt de wijktuin. We namen een kijkje in de Wijktuin Oude Westen. We liepen onder de poort door. Een mevrouw was aan het tuinieren en we maakten een ronde in deze oase van rust.

Wijktuin Oude Westen

We wandelden langs de bloemenperken waar de nazomerbloemen nog in bloei stonden. We liepen langs het terras en wandelden nog verder de tuin in waar meer bomen stonden. Na een rondje gemaakt te hebben over de kiezelpaden, liepen we deze allerschattigste wijktuin weer uit.

Rigardus Rijnhout, de Reus van Rotterdam

In het park staat ook een aantal beelden zoals het beeld van Rigardus Rijnhout, de Reus van Rotterdam. Met zijn lengte van 2 meter en 38 centimeter was Rigardus de langste man aller tijden in Nederland.

Reus van Rotterdam.jpg

Naast zijn beeld staan zijn enorme schoenen, schoenmaat 62. Hij staat nu levensecht afgebeeld in het wijkpark waar hij vlakbij, in de Gouvernestraat, woonde.

Schoenmaat 62

Rotterdam, stad van de parken 

In Rotterdam vind je diverse stadsparken zoals het Zuiderpark, Vroesenpark en het Park. Ook zijn er verschillende buurt- en wijkparken zoals het Dakpark en het Museumpark. In september is het de Rotterdamse Parkenmaand. Er staan diverse activiteiten op het programma zoals wandelingen, kleine evenementen, rondleidingen, film, kinderactiviteiten, muziek in de Rotterdamse Parken. Wil je meer weten over de Rotterdamse Parken? Kijk hier voor meer informatie.

Volg me via

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stien den Braber schreef:

  Leuk weer Vera! Ik ken dit park niet maar ga er beslist eens kijken.
  fijn weekend! Stien

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, leuk dat ik je heb kunnen inspireren. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Goed weekend. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s