Beverwijk in oosterse sferen

De Zwarte markt in Beverwijk zo noemde ik De Bazaar altijd. Nooit was ik er geweest. Een echte reden daarvoor had ik daarvoor niet. Op een druilerige zaterdag besloten we om iets binnen te bezoeken. We besloten om naar de grootste overdekte markt van Europa te gaan.

Bazaar

Toen we uit de trein stapten hoefden we niet te zoeken naar de markt. We liepen achter de heren en dames met boodschappenkarretjes aan.

Op een industrieterrein tussen de meubelboulevard en het bedrijventerrein lag het terrein met meer dan 300 honderd kramen en 700 winkels. We waren er vrij vroeg en een aantal marktkooplui was hun waren nog uit aan het stallen. We liepen langs de stalletjes met cosmetica en toiletartikelen, sokken, jassen met bontkragen en bamboekussens.

Bij de elektronica zoefde een op afstand bestuurbare auto’s langs mijn voeten en een drone zweefde boven mijn hoofd. Uit de geluidsboxen kwamen de Happy hardcore klanken van DJ Paul Elstak.

Masker.jpg

We bleven wat langer in de hal met feest en carnavalskleding. Het was een feest om allerlei gekke maskers op te zetten.

We slingerden tussen de kramen en snel kwamen we op een weg tussen de verschillende hallen uit. Aan eten geen gebrek. In de straat kon je terecht voor een portie poffertje, een verse haring of een Turkse pannenkoek. Zelf streken we even neer bij een Surinaamse toko waar we op een plastic stoeltje onze Soto soep en Bara aten en lurkten uit een blikje Ferdandes rood.

Oosterse markt

Na de hallen met mode en drogisterijartikelen stond de Oosterse markt op het programma. Het deed me denken aan de Haagse markt. Er was een variëteit aan kleuren in de Grote Groentenstraat. Rode, gele en groene glimmende paprika’s lagen op elkaar gestapeld. In de hal daarnaast lag te kust en te keur aan zwarte en groene olijven, noten en dadels. Aan de tafeltjes in het midden kon je zoete Turkse thee drinken. Bij één van de kramen kochten we bij een vriendelijke jongen baklava met en zonder pistache noten.

Baklava

Tegenover de Oosterse markt zat de Grand Bazaar. Hierin zat een enorme Foodcourt. Tussen de diverse eettentjes in stonden tafels waar jong en oud onder de Oosterse lampen hun Chinese Dim Sum, Döner Kebab of Indiase curry aten.

Food court

De laatste stop was bij de Goud Souk. We stapten een goud gebouw binnen. We mochten geen foto’s binnen maken. In het hal hingen grote kroonluchters en zover je kon kijken juwelierszaken.

Met een doosje baklava en een bundeltje sokken liepen we weer richting het station. Het was een waar dagje uit.

Volg me ook via FacebookTwitter en Instagram  

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. JaJo-fotografie schreef:

  Wat leuk, hier ben ik wel al eens geweest.. (lang geleden..) dat masker staat je prachtig… 😉😎

  Like

  1. verawandelt schreef:

   Hoi Jeanine, dank je voor het compliment ;-).

   Geliked door 1 persoon

 2. veronique schreef:

  Mijn man en ik komen er regelmatig en het blijft leuk.Toen ik er voor de eerste keer kwam keek ik mijn ogen uit naar al het moois en doe dat nog steeds.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Veronique, leuk om te lezen dat je keer op keer leuk vindt om naar de Bazaar te gaan. Fijn weekend. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s