Madurodam, de kleinste wandeling van Nederland

15 juli 2016 was de 100ste verjaardag van George John Lionel Maduro. De miniatuurstad Madurodam is naar hem vernoemd. De ouders van de Curaçaose student die in 1945 in Dachau overleed schonken het beginkapitaal voor het project als monument voor hun enige zoon.

In de winter bezochten wij deze modelstad. Na vele wandelingen die we in Nederland hadden gelopen en de vele plekken die we daar hadden bezocht was het leuk om ons land in één oogopslag te zien.

Vele wandellocaties

We kwamen langs veel van onze wandellocaties zoals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu dat we aandeden bij onze wandeling van het Belgisch Park van de bundel Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag. Het Muiderslot waar we langs wandelden tijdens het Westerborkpad. Het station van Valkenburg dat we passeerden gedurende het Krijtland in Zuid Limburg. En de onlangs toegevoegde miniatuur van het Markiezenhof van Bergen op Zoom dat we bezichtigden onder het wandelen van het streekpad de Brabantse wal.

Madurodam, wat een surprise

We hadden eigenlijk weinig verwachtingen toen we Nederland op schaal bezochten. Maar na een aantal uur in het park te hebben vertoefd waren wij zeer enthousiast. Het geeft een heel mooi overzicht van Nederland. Naast de bekende gebouwen zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en het Binnenhof van Den Haag is er de laatste jaren ook een aantal nieuwe exemplaren aan toegevoegd. Zo is het museum CORPUS van Oegstgeest te zien maar ook het museum van Beeld en Geluid en de Vinex wijk Kattenbroek van Amersfoort. Als je fan bent van de architectuur- en havenstad Rotterdam dan kan je je hart ophalen aan alle schaalmodellen. Het park heeft zelfs de Maasvlakte 2 toegevoegd.

Nieuwe ontdekkingen

Na ons bezoek aan Madurodam hebben we ook een aantal ideeën opgedaan voor nieuwe plekken die we nog willen gaan ontdekken de komende periode zoals het Textielmuseum, dat is gehuisvest in het oude fabriekscomplex. Wellicht in combinatie met het wandelen van de stadswissel Tilburg.

Een paar jaar later bezochten we Tilburg en het fraaie Textielmuseum. Kijk hier naar mijn blog hierover.

Volg me ook via FacebookTwitter en Instagram 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marcella schreef:

    Leuk! Ik ben als kind voor ’t laatst in Madurodam geweest. Lijkt me onwijs leuk om er nog eens naar terug te gaan!

    Like

  2. verawandelt schreef:

    Marcella, Madurodam was voor mij een aangename verrassing! Leuk voor een dagje uit in combinatie met Den Haag

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s