Portugal, wandelen in de mysterieuze tuin van kasteel Quinta da Regaleira in Sintra

on

In het voorjaar maak ik de wandelreis “Parque Natural Sintra-Cascais” van de reisorganisatie SNP. Het is een achtdaagse wandelreis door de mooiste parken en paleizen van het Portugese Sintra en langs de Costa Atlantica om te eindigen in de badplaats Cascais. Tijdens mijn derde wandeldag breng ik een bezoek aan het kasteel Quinta da Regaleira in Sintra.

Pronkkasteel Quinta da Regaleira

Het is een prachtige zonnige dag en vanaf mijn hotel wandel ik naar de ingang van het kasteel aan de rand van Sintra. Ik ben één van de eerste bezoekers en koop een kaartje bij de balie. Voordat de bussen met toeristen aankomen, besluit ik eerst de diepe put, ook wel bekend als de “omgekeerde toren” te bezoeken.

“In 1892 kocht de Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes, een Braziliaanse handelaar in koffie en edelstenen het park en liet het zo verbouwen om zo met zijn rijkdom te pronken. Luigi Manini was de architect van het park.”

De omgekeerde toren

In het park vind je verschillende wandelpaden. Ik neem het geasfalteerde pad direct naar de put. Ik ben de eerste bezoeker en ik neem de wenteltrap naar beneden om naar het binnenste van de put te lopen. De treden zijn wat vochtig en er zit mos op de muur, wat afdaling in de put nog mysterieuzer maakt. Ineens ga ik zweten en krijg ik last van hoogtevrees. Ik blijf op één van de traptreden staan.

Als ik naar boven kijk, zie ik een grote groep bezoekers aankomen. Weer naar boven lopen is geen optie en ik besluit een paar keer diep adem te halen om de spanning in mijn lijf te laten zakken. Het gaat al wat beter en stapje voor stapje daal ik naar beneden. Als ik beneden ben kom ik in een mysterieus gangenstelsel. Ik wandel door een kronkelige gang en ik kom uit bij een waterval. Beneden is de uitgang, zodat ik gelukkig niet nogmaals de smalle trap moet nemen.

Kasteeltuin met mysterieuze bouwsels

Ik wandel door de prachtige tuin. Ik neem in plaats van het asfalt pad nu één van de smalle paden, dat me langs fraaie planten en bloemen leidt. Ik wandel over de kronkelpaden en bij ieder paadje komt er weer iets nieuws tevoorschijn. Je kunt hier uren dwalen in de tuin. Ik passeer mysterieuze bouwsels en een kapel. Ik beklim één van de torentje en ik heb een mooi uitzicht over de tuinen. Ik bezoek het kasteel en wandel door één van de statige vertrekken.

 Parque Natural Sintra-Cascais

Wil je meer weten over deze wandelreis van SNP “Parque Natural Sintra-Cascais”? Kijk hieronder voor meer informatie.

Volg me ook via

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s