Wandelen in de voetsporen van the Beatles in Liverpool

Wie van the Beatles houdt kan de Britse stad Liverpool niet overslaan. De echte Beatles fans kunnen er op pelgrimstocht langs alle bekende plekken zoals Penny Lane en Strawberry Fields. Tijdens een vakantie in Liverpool bezoek ik ook een aantal kunstwerken en plekken, dat me aan the Beatles herinneren.

A Case History van John King

In de Hope Street, die is bekroond met de titel “de beste straat van Groot Brittannië” vind ik het kunstwerk “A Case History” uit 1999 van beeldhouwer John King. Het werk van King bestaat uit een stapel betonnen gekleurde koffers. De bronzen bagagelabels dragen de namen van beroemdheden waaronder schrijvers en muzikanten. Ook Paul McCartneys gitaarkoffer is onderdeel van het kunstwerk.

The Beatles Wall Art van Paul Curtis

Ik vind het altijd leuk om Street Art te bekijken in steden. In de Baltic Triangle vind je naast barretjes, brouwerijen en vintagemarkten volop muurschilderingen. Zo vind je er vele werken van de Britse graffiti artiest Paul Curtis.

Naast zijn beroemde werk “The Liver Bird Wings” maakte hij sinds 2017 meer dan 200 schilderingen in de openbare ruimte. Ook maakte hij muurschilderingen van the Beatles. Aan de Jamaica Street zie ik één van zijn Beatles werken.

Beatles statues van Andrew Edwards

Bij Liverpool Pier Head sta ik op de foto bij het iconische the Beatles standbeeld. Sinds 2015 is dit een veel gefotografeerde plek van de vier muzikanten. De beroemde Cavern Club schonk het beeld tijdens het 50 jarig jubileum van het laatste optreden van de band in Liverpool. De afgebeelde popidolen zijn groter dan levensgroot.

Milkshake bij Lucy in the Sky

In de namiddag strijk ik bij Exchange Street East bij “Lucy in the Sky” neer.  Het interieur van de kleine ontbijt en lunchroom is smaakvol en met de pasteltinten doet het gezellig aan. Ik ga zitten aan één van de tafeltjes en bestellen een milkshake in een paarse kliko. Lucy in the Sky is vernoemd naar het nummer “Lucy in the Sky with Daimonds” dat John Lennon in 1967 schreef.

Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Ahh

Yellow Submarine John Lennon Airport

Als ik de luchthaven van Liverpool uitstap, kan ik niet om de grote gele onderzeeër heen. Het is de Yellow Submarine uit de animatiefilm Yellow Submarine geïnspireerd op het gelijknamige nummer uit 1966 van the Beatles. De onderzeeër staat hier sinds 2005 en was ooit ontworpen voor de Floriade van Liverpool in 1984.

We all live in a yellow submarine
Yellow submarine, yellow submarine
We all live in a yellow submarine
Yellow submarine, yellow submarine

Eleanor Rigby van Tommy Steele

In het centrum van Liverpool op Stanley Street sta ik oog in oog met het bronzen beeld van een dame zittend op een bank. Ze heeft aan haar rechterkant een boodschappentas. Het is het standbeeld van Eleanor Rigby van kunstenaar Tommy Steele uit het gelijknamige nummer van the Beatles. Ze staat model voor vele eenzame mensen in Engeland.

All the lonely people
Where do they all come from?
All the lonely people
Where do they all belong?

Volg me ook via 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s