Een kattenbelletje over kattenkwaad in de Kattenstraat van Den Haag

Over de muren rollen rode bolletjes wol. De wol is gewikkeld om de grijze regenpijp en de gietijzeren lamp. Een witte kat op een fiets rijdt als een echte jongleur over het wollen koord.

Een andere kat bungelt aan het rode touw of één van zijn negen kattenlevens ervan afhangt. De rode wol is de rode draad van het Street Art verhaal op de muren van de kattensteeg in Den Haag.

Street Art artiesten Dünya Atay, Marilou Klapwijk, SOGO en Zesta en Page33 maakten van het grauwe achterafstraatje het Achterom een fleurige kattenstraat met een hoop kattenkwaad.  

Als fervent katten en Street Art liefhebber moet ik de zijstraat tussen de Kettingstraat en de Passage ook eens van dichtbij kijken.

Wat ik mooi vind aan deze poezelige muurschildering is dat de katten in verschillende Street Art stijlen toch één geheel vormen en dat alle elementen van het gebouw zijn geïntegreerd in het kunstwerk. Het kleine nisje in de muur is zelfs een klein vogelkooitje geworden.  

Wil je meer weten over Street Art in Den Haag? Kijk dan ook eens op de site van The Hague Street Art, een platform dat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art.

Volg me ook via 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Spontanity schreef:

    Wat een superleuke tip om eens te gaan wandelen.
    Zelf woon ik in DH, nog nooit gezien 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s