Op Vossenjacht naar de Bospoldervos van Florentijn Hofman

Een aantal keer zag ik de enorme vos van Florentijn Hofman via internet langskomen. Onlangs besloten we de vos van Hofman met eigen ogen te bekijken. We stapten uit bij de Metrohalte Marconiplein opzoek naar het fabelachtige dier aan de Schiedamseweg.

We konden op de foto op internet niet helemaal goed zien waar de vos stond en ja dan is de Schiedamseweg wel heel lang. We liepen de kant op richting Schiedam langs de voormalige fruithavens. Het sluwe beest heeft een hoogte van 15 meter kan je niet even over het hoofd zien.  We wandelden al een tijdje en de Marconitorens achter ons werden steeds kleiner. Ik kreeg een beetje een déjà vu moment toen we naar het Kasteel Bouvigne in Breda aan het zoeken en inmiddels al zeven kilometer er vanaf stonden. We besloten nog even goed naar de foto te kijken en daar herkende ik de metrouitgang van het Marconiplein. Als we de andere uitgang hadden genomen hadden we er direct voorgestaan. Gelukkig scheen de zon en het was droog en een beetje wandelen in de thuiswerktijd is geen straf.

We liepen en terug naar onze startplek en daar stonden we dan echt oog in oog met het grote oranje dier met een rose plastic zak in de bek. Om het beest goed op de foto te zetten, moesten even een passende plek zoeken. We hadden behoorlijke tegenlicht.

Florentijn Hofman is bekend om zijn uitvergrootte creaties. Zo maakte hij een enorme badeend, die onder andere werd tentoongesteld in Hong Kong. In Arnhem zagen we al zijn kunstwerk het Feestaardvarken dat naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Burgers’ Zoo aan de stad cadeau werd gedaan.

Hofman koos voor de vos, omdat vossen ‘s nachts vaak in het nabijgelegen Dakpark te vinden zijn. Ook staat het dier symbool voor een nieuwkomer net zoals de nieuwe bewoners van Rotterdam en van Bospolder-Tussendijken, waar het gigantische beest staat.

We gingen het beest van nog dichterbij kijken en ik deed een poging om op de reusachtige zwarte poot van het wezen te gaan zitten. Ondanks ik er steeds van afgleed, was de onderstaande foto nog het meest gelukt.

Wil je de vos zelf gaan bekijken en wil je niet vooraf zoals wij een grote wandeling maken? De Bospoldervos staat voor de Rooms-Katholieke Basisschool Nicolaasschool aan de Schiedamseweg 227 in Rotterdam.

Volg me ook via 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Stien den Braber schreef:

    Wat een joekel! Leuk om te zien.

    Geliked door 1 persoon

  2. staartje schreef:

    Geweldig. Gaaf beeld

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s