Wandelen door Anna’s Tuin & Ruigte bij Amsterdam Science Park

Wandelen doe ik, omdat ik dan weer nieuwe dingen ontdek. Dat kan een nieuwe buurt, een nieuw landschap of een interessant museum. Met de Trage Tocht Watergraafsmeer, een rondwandeling van station Amsterdam Science Park, die loopt over het Science Park, door het Flevopark, langs de Amstel en door Betondorp, kwamen we in een uniek stukje poldernatuur.

Universiteit Amsterdam

Anna hoeve en Anna’s Tuin & Ruigte  

In het Science Park, staat de laatste boerderij van de Watergraafsmeer. De boerderij is uit 1719 en heet sinds 1850 de Anna Hoeve. Sinds een aantal jaar zit het café restaurant Polder in de oude boerderij. Naast de hoeve ontstond Anna’s Tuin & Ruigte. De tuin werd in mei 2017 geopend.

Welkom in de tuin

De tuin heeft verschillende functies. Zo is het een ontspanningsplek om even een wandeling te maken, een sociale plek om met vrienden, collega’s en familie samen te komen. Daarnaast is het een educatief centrum waar gastworkshops en cursussen worden gegeven. Tevens doet de naastgelegen universiteit er onderzoek en biedt het een plek voor stagiaires. Tot slot levert de tuin onder andere producten aan restaurant Polder.

Onderzoeksfunctie

Blotevoetenpad

Vanaf het station kwamen we relatief snel in de poldertuin. We kwamen langs het blotevoetenpad gemaakt van allerlei soorten ondergronden. Het laatste keer dat ik zo’n pad liep was in het Groningse Opende, waar het ’t Blôde Fuottenpaad werd genoemd. Ik liep daar met mijn schoenen en sokken in mijn hand door modder, over water en door gras om daarna uit te rusten in één van de hangmatten. Omdat we aan het begin van de wandeling stonden en we nog vijftien kilometer voor de boeg hadden besloot ik hier niet om mijn schoenen en sokken uit te doen om een voetmassage te ondergaan.

Paden langs wilde planten

Wilde planten en dieren

We wandelden over de smalle paden langs de wilde planten. Het was rustig in de tuin. Door de COVID 19 maatregelen waren er geen activiteiten in de tuin.

Activiteitenterrein is rustig

We struinden langs de moestuin. We namen een houtsnipperpaadje en kwamen bij een bankje waar een jonge vrouw aan het lezen was. We werden aangetrokken door het gezoem van bijen en maakten een uitstapje naar de bijenkassen, waar imker Leonie zorg voor draagt. In de tuin zijn naast de wilde planten ook veel wilde dieren. De ijsvogel, ooievaar en de hermelijn zijn al gespot in de tuin.

Bijentuin

We kwamen aan het eind van tuin en wandelden over een vlonderpad richting de Universiteit van Amsterdam.

Vlonderpad

Wandelroute

Wil je ook eens een bezoek brengen aan deze bijzondere tuin en wil je dit combineren met een verrassende wandeling door de Watergraafsmeer. Kijk hier voor de “Trage Tocht Watergraafsmeer” en hier voor de gids “Wandelen in Groot Amsterdam” waar de wandeling uit komt. 

Volg me ook via FacebookTwitter en Instagram 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stien den Braber schreef:

  Leuk Vera! Dit lijkt mij ook wel wat. Maar ja ik ben afhankelijk van het OV; da’s nog lastig. Maar ik ga hem bewaren.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, zeker een tuin voor jou om eens te bezoeken. Hopelijk kun je snel weer op pad. Groet, Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s