Wandelen door Anna’s Tuin & Ruigte bij Amsterdam Science Park

Wandelen doe ik, omdat ik dan weer nieuwe dingen ontdek. Dat kan een nieuwe buurt, een nieuw landschap of een interessant museum zijn. Met de Trage Tocht Watergraafsmeer, een rondwandeling van station Amsterdam Science Park, die loopt over het Science Park, door het Flevopark, langs de Amstel en door Betondorp, komen we in een uniek stukje poldernatuur.

Universiteit Amsterdam

Anna hoeve en Anna’s Tuin & Ruigte  

In het Science Park, staat de laatste boerderij van de Watergraafsmeer. De boerderij is uit 1719 en heet sinds 1850 de Anna Hoeve. Sinds een aantal jaar zit het café restaurant Polder in de oude boerderij. Naast de hoeve ontstond Anna’s Tuin & Ruigte. De tuin is in mei 2017 geopend.

Welkom in de tuin

De tuin heeft verschillende functies. Zo is het een ontspanningsplek om even een wandeling te maken, een sociale plek om met vrienden, collega’s en familie samen te komen. Daarnaast is het een educatief centrum waar gastworkshops en cursussen worden gegeven. Tevens doet de naastgelegen universiteit er onderzoek en biedt het een plek voor stagiaires. Tot slot levert de tuin onder andere producten aan restaurant Polder.

Onderzoeksfunctie

Blotevoetenpad

Vanaf het station komen we relatief snel in de poldertuin. We komen langs het blotevoetenpad gemaakt van allerlei soorten ondergronden.

De laatste keer dat ik zo’n pad liep was in het Groningse Opende, waar het ’t Blôde Fuottenpaad werd genoemd. Ik liep daar met mijn schoenen en sokken in mijn hand door modder, over water en door gras om daarna uit te rusten in één van de hangmatten.

Paden langs wilde planten

Wilde planten en dieren

We wandelen verder over de smalle paden langs de wilde planten. Het is rustig in de tuin. Door de COVID 19 maatregelen zijn er geen activiteiten in de tuin.

Activiteitenterrein is rustig

We struinen langs de moestuin. We nemen een houtsnipperpaadje en komen bij een bankje waar een jonge vrouw zit te lezen. We horen het gezoem van bijen en maken een uitstapje naar de bijenkassen, waar imker Leonie zorg voor draagt. In de tuin zijn naast de wilde planten ook veel wilde dieren. De ijsvogel, ooievaar en de hermelijn zijn al gespot in de tuin.

Bijentuin

We komen  aan het eind van tuin en wandelen over een vlonderpad richting de Universiteit van Amsterdam.

Vlonderpad

Wandelroute

Wil je ook eens een bezoek brengen aan deze bijzondere tuin en wil je dit combineren met een verrassende wandeling door de Watergraafsmeer. Kijk hieronder voor de wandelroute “Trage Tocht Watergraafsmeer” en  de wandelgids “Wandelen in Groot Amsterdam” waar de wandeling uit komt uit. 

Volg me ook via

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stien den Braber schreef:

  Leuk Vera! Dit lijkt mij ook wel wat. Maar ja ik ben afhankelijk van het OV; da’s nog lastig. Maar ik ga hem bewaren.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, zeker een tuin voor jou om eens te bezoeken. Hopelijk kun je snel weer op pad. Groet, Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s