La Palma, wandelen langs de kraterrand van de Caldera de Taburiente

In mei bezochten we het Canarische eiland La Palma. We overnachtten in de badplaats Los Cancajos in hotel Las Olas in het oosten van het eiland. Op de nationale feestdag, el dia de la cruz gingen we op pad voor een excursie naar de erosiekrater de Caldera de Taburiente, een must see als je La Palma gaat bezoeken. We namen bus 300 richting Llanos, de tweede plaats op het eiland. We stapten uit bij het bezoekerscentrum van de Caldera.

Op weg naar de Caldera

De busreis naar het bezoekerscentrum was al een attractie op zich. Het voertuig ging over een slingerweg naar een hoogte, waar we een fraai uitzicht hadden over de hoofdstad Santa Cruz. In de verte zagen we zelfs één van de andere Canarische eilanden liggen. Bij elke halte pikte de buschauffeur wel een aantal passagiers op, zodat de chauffeur ons met een volle bus naar enorme hoogte bracht. Na ongeveer een half uur over de slingerweg te hebben gereden, kwam de bus aan bij het bezoekerscentrum.

Laaghangende bewolking

Ik was blij dat ik een vestje aan had, want het was behoorlijk koeler op deze plek. Het was een bewolkte dag en de wolken hingen laag. Dus niet de beste dag om de krater te bezoeken. We namen een kijkje in het informatiecentrum. Er was een kleine tentoonstellingsruimte over La Palma, het gebied rondom de erosiekrater, de flora en fauna en we zagen een maquette van de Caldera.

Maquette Caldera

Bij de informatiebalie vroegen we naar wandelmogelijkheden vanaf het uitzichtpunt, la Cumbrecita. Om naar het uitzichtpunt te komen moesten we zeven kilometer naar boven. Dit kon met een eigen auto,per voet of per taxi. We kozen voor het laatste. Achter het bezoekerscentrum stond al een taxi klaar. De weinig spraakzame chauffeur bracht ons in tien minuten naar het uitzichtpunt. Ik betaalde de taxidriver en we gingen bij het uitkijkpunt staan.

Cumbrecita

Ondanks de laaghangende bewolking kon je behoorlijk goed zien en voelen dat we hoog stonden. Overal waar ik keek zag ik de Canarische dennenbomen. Ik snoof de frisse dennengeur op. We maakten een rondwandeling van drie kilometer. Een relatief korte wandeling, maar gezien het oneffen terrein en de hoogte zouden we hier zeker meer dan een uur over gaan doen.

Canarische dennenbomen

We wandelden eerst over een breed stenig pad met aan de ene kant een rotswand en aan de andere kant de krater. Het wandelpad was brandschoon en heel goed onderhouden. Overal stonden bankjes om van het fenomenale uitzicht te genieten. Boven ons vloog een raaf, die voor onze voeten landde. De raven in dit gebied zijn mensen gewend. De grote zwarte vogel bleef heel dichtbij zitten.

Raaf

Lomo de las Chozas

We wandelden naar Lomo de las Chozas, waar we met een dalend pad tussen houten afscheidingen bij een fantastisch uitkijkpunt kwamen. Boven ons wipten twee vinken van tak naar tak.

Vink

Mirador de los Roques

Het volgende deel van de wandeling ging naar Mirador de  los Roques. Het brede pad ging over in een smal pad langs de kraterrand. Door de grote hoogte voelde ik me iets lichter in mijn hoofd dan normaal. Het smalle pad ging naar beneden.

Pad naar beneden

Het pad werd goed belopen door wandelaars. Een aantal keer moesten we wachten om elkaar te passeren. Het pad kronkelde naar beneden. Onderweg liepen we over pittoreske bruggetjes. Het wandelpad werd smaller en ik hield me dikwijls vast aan de rotswand.

Pittoreske bruggetjes

Voordat we bij de mirador kwamen, passeerden we nog een kapelletje. Het uitzichtpunt was prachtig. We hadden een uitzinnig uitzicht op de krater. We liepen het pad terug naar het startpunt. Bij de parkeerplaats belden we de taxichauffeur, die ons even later ophaalden voor de weg terug naar het bezoekerscentrum.

Mirador de los roques

Caldera de Taburiente bij helder weer 

We konden geen genoeg van de krater krijgen. Een paar dagen na ons bezoek aan de Caldera bezochten we de erosiekrater nogmaals tijdens een bustoer over het zuidelijke gedeelte van het eiland. Met helder weer was de krater nog mooier dan we al hadden ervaren. Zie de onderstaande foto, die ik maakte vanaf Lomo de las Chozas.

Caldera bij helder weer

Bezoekerscentrum

Wil je tijdens je bezoek aan La Palma ook een wandeling maken bij de Caldera de Taburiente. Kijk hier voor meer informatie.

Volg me ook via FacebookTwitter en Instagram  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s