Wandelen in de Tunnel of Love Rotterdam

De Maastunnel is 14 februari 2019, op Valentijnsdag, 77 jaar en Rotterdam viert zijn verjaardag door het voetgangersgedeelte van de tunnel te voorzien van 35.000 hartjes stickers op de vloer, tegels en op het plafond. Studio VollaertsZwart bracht deze Tunnel of love tot uitvoering en toverde de lange gang onder de Maas om tot een magische belevenis. Het is volgens hen een liefdesverklaring aan Rotterdam.

Hartjes tunnel

Een aantal keer was de Maastunnel een onderdeel van onze wandelingen. Toen was de tunnel een neon geel geheel en liep er in de buis een enkeling. Nu was het met de roze hartjes, blacklight en achtergrond muziek een surrealistisch geheel en trok vele bezoekers.

Wandelen door de Maastunnel

Ik moest wel weer even over een drempel heen, voordat ik in de tunnel kwam. De super steile roltrap naar beneden vind ik altijd een uitdaging met mijn hoogtevrees. Ik keek naar de muur toen de monumentale roltrap mij langzaam naar beneden bracht.

Maastunnel wandelen van de Tunnel of Love

Beneden kregen we een folder en het was bepaald niet rustig in de tunnelbuis. Bezoekers maakten selfies en er stonden mensen met spiegelreflexcamera’s op een statief. Er heerste een vrolijke sfeer en we probeerden de toverachtige gang te fotograferen. Met mijn telefoon lukte me dat beter dan met mijn fotocamera. We liepen door de 580 meter lange gang en we vonden het een spectaculaire ervaring. Wat een werk moest het geweest zijn om de volledige tunnelbuis van de stickers te voorzien.

Magische effecten in de Tunnel of Love

Volg me ook via 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s