Vera Wandelt pakt dit keer de fiets

Eigenlijk fiets ik maar heel weinig, omdat ik vind dat je met wandelen meer de omgeving in je opneemt. Daarnaast is het eenvoudiger om wandelend foto’s te maken dan als je fietst. De weer statistieken gingen vandaag door het plafond en we besloten heel vroeg in de morgen te gaan fietsen. We startten vanuit huis. Het eerste deel van de route ging door Wassenaar.

Landgoed Voorlinden

We fietsten onder de hoge oude eiken die de Buurtweg volledig overschaduwden. Tussen de bomen zagen we het Landgoed Voorlinden.

Landgoed Voorlinden
Landgoed Voorlinden

Het landgoed heeft vele kostgangers gehad. In de Tweede Wereldoorlog gebruiken de Duitsers het en daarna Canadese officiers. Het huis is licht beschadigd geweest door een V2 raket. Nu is Voorlinden eigendom van een kunstverzamelaar. Sinds 2016 is het particuliere Museum Voorlinden geopend voor publiek.

Lakenvelders
Lakenvelders

Tussen de bomen op het veld voor het buitengoed zagen we lakenvelders grazen. We zetten even de fiets neer om een foto te maken van deze grazers. We reden verder langs de landhuizen met hoge toegangshekken. Bij het Fletcher hotel fietsten we een brede straat in met aan weerszijden kasten van huizen. Al snel kwamen we bij het duingebied Meijendel.

Meijendel

Zo vroeg in de morgen was het nog uitgestorven in het duingebied. We reden alleen op de slingerpaden, heuveltje op en heuveltje af. We werden op dit tijdstip niet ingehaald door colonne wielrenners.

Duineiken
Duineiken

Opeens zag ik een jonge vos tussen de duindoorn. Even bleef het beestje zitten maar voor ik mijn camera had gepakt stoof hij weg en zag ik alleen zijn vossenstaart. We reden verder en de duindoorn maakte plaats voor lage duineiken en beuken. We fietsten langs de Waalsdorpervlakte met het herdenkingsmonument.

Meijendel
Meijendel

Wittebrug-Pompstation

Aan het eind van het duinpad van Meijendel bereikten we het Wittebrug-Pompstation. Dit ogenschijnlijk woonhuis met groot terras was van 1908 tot 1953 de halteplaats van de Hofpleinlijn die van Scheveningen naar Rotterdam liep. Op 30 oktober 1948 is koningin Wilhelmina hier op de koninklijke trein gestapt naar Amsterdam voor de troonsafstand. Het voormalige pompstation is al jaren een woonhuis.

Wittebrug-Pompstation
Wittebrug-Pompstation

Watertoren

We reden een lange laan in met aan het eind de watertoren van Dunea. We stonden even een paar keer stil om deze kolos vanaf een mooie afstand te kunnen fotograferen. In de Scheveningse watertoren wonen torenvalken. Vanaf de toren hebben ze een prachtig uitzicht op het duingebied en Scheveningen.

Watertoren
Watertoren

Het terras van het restaurant Onder de watertoren was net geopend. Twee heren met een kleine en grote buldog nipten aan hun koffie. Wij bestelden een koffie en een cola light. Inmiddels was het drukker geworden fietsers fietsten het duingebied in en uit. Op het terras bij de watermolen kreeg ik echt een vakantiegevoel. We rekenden af en stapten weer op de fiets. We maakten gebruik van het fietsroutenetwerk en reden via Landgoed Clingendael en Landgoed Marlot weer naar huis.

Volg me ook via Facebook en Instagram

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind fietsen zalig! Ik wil graag meer wandelen, maar pak toch vaak de fiets. Ik vind fietsen meer ontspannend.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Paulien, wandelen blijft bij mij wel op nummer 1, maar fietsen beviel ook wel. Het is gemakkelijk om even tussendoor te doen. Groeten Vera

   Like

 2. Door Suzanne schreef:

  Mooie foto’s, echt een zomerse fietstocht! De ene keer fietsen en de andere keer wandelen is een prima combinatie, vind ik. Hoewel het fietsen in de winter op een wat lager pitje staat en het wandelen dan de overhand heeft.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Suzanne, dank je wel. Het was zeer een zomerse fietstocht met zomerse foto’s. Leuk om te lezen dat je het fietsen met het wandelen afwisselt. Groeten Vera

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s