Rode Kruis Bloesemtocht

Startpunt/eindpunt: station Geldermalsen, aantal kilometers: 25, horeca onderweg: café Rust wat

Op 22 april wordt de Rode Kruis Bloesemtocht voor de 25e keer georganiseerd. Er zijn acht wandelroutes uitgezet van 8 tot en met 40 kilometer door de mooiste delen van de Betuwe.  Het inschrijfgeld voor de Bloesemtocht gaat naar een goed doel. Zo zijn met de opbrengsten van de vorige tochten meerdere vakantieweken op het Rode Kruis vakantieschip de J. Henry Dunant voor meervoudig gehandicapten mogelijk gemaakt.

Twee jaar geleden deden we mee aan de 23e editie. Vroeg vertrokken we al richting Geldermalsen. We waren vandaag niet de enige die op het idee was gekomen om hier aan mee te doen. De trein was al aardig volgepakt met vrouwen en mannen in felgekleurde fleece jassen en op wandelschoenen. Bij treinstation Geldermalsen liep bijna de gehele trein leeg. Net voorbij het station kon je nog op de foto en kregen we een leuke foto voor thuis.

We moesten ons nog wel even inschrijven in één van de fruithallen die voor vandaag was omgebouwd voor 31.000 wandelaars. Wij liepen de 25 kilometer.

De eerste kilometers was het nu even stapvoets lopen, omdat alle afstanden nog samen liepen. Voorbij de eerste rust, waar het een vrolijk gebeuren was met de diverse muziekoptredens, waren we al een hele groep wandelaars kwijt. De organisatie van de tocht was fantastisch. Om de zoveel kilometer waren rustplaatsen, het leger had bij diverse overgangen pontonbruggen geplaatst en bij vele rustplaatsen speelde een bandje.

De route liep een groot deel langs de rivier de Linge. Onderweg deden we schattige plaatsjes aan. De molens langs de route waren versierd met vlaggetjes en bewoners probeerden langs de kant de zelfgemaakte jam te verkopen.

Bij het dorpje Beesd kwamen we langs een klein Uilen en Dierenpark de Paay. We konden de dieren in de dierentuin goed bekijken. Buiten het dierenpark waren veel ooienvaars te zien.

Net voor het plaatsje Rhenoy gingen we even pauzeren bij “café Rust wat” aan het water. Het was goed vertoeven daar en de benen waren wat zwaar toen we weer verder gingen.

Na het plaatsje Rhenoy trok de sliert wandelaars weer verder en deden we de dorpjes Rumpt en Enspijk aan. Het was gezellig druk in Enspijk met muziek. We liepen verder naar de rust, Veerdam, waar we al eerder waren geweest.

Laatste drie kilometer

Nog vier kilometer te gaan liepen we door naar Deil. Daar was het einde van de route al in zicht. Met 26,2 kilometer in de benen kwamen we weer bij de fruithallen aan.

Wil je meer weten over de Bloesemtocht of dit wandelevenement zelf een keer meemaken? Vind hier meer informatie over de Bloesemtocht.

Volg me ook via Facebook 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mooie sfeerbeelden!

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dank je Jeanne!

   Geliked door 1 persoon

 2. estherverwimp schreef:

  Leuk, wij liepen de 20 km aan de andere kant, richting Buren. Het was voor ons de eerste keer dat we mee liepen met de Rode Kruis Bloesemtocht, maar zeker niet de laatste keer.

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Esther, een gezellige en mooie wandeling is de Bloesemtocht. Het verveelt nooit. Ik heb de tocht al een aantal keer gelopen. Groeten Vera

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s