Hip en historisch Rotterdam

Startpunt/eindpunt: Rotterdam Centraal, aantal kilometers: 15, horeca onderweg: diverse mogelijkheden zoals café restaurant Soif

Een aantal weken geleden reisden we af naar de Parel aan de Maas voor een NS wandeling in Rotterdam. We startten onze route bij het architectonische station van 010. Al snel verlieten we het stationsgebied met veel hoogbouw en liepen we langs de Heemraadsingel onder de platanen.

Heemraadssingel

We wandelden onder een strak blauwe lucht en in het gras aan de singel liepen koksmeeuwen, meerkoeten en nijlganzen. Het was net een arboretum met de verscheidenheid aan bomen langs deze stadsingel. Aan de gordel lagen statige huizen. Op de bankjes langs zaten jong en oud te genieten van het vroege voorjaar.

Delfshaven en Coolhaven

Rotterdam is bekend vanwege de haven en tijdens deze route doen we een aantal havens aan. In de Coolhaven lag een aantal schepen en de kade van de verbindingshaven kleurde paars, lila en wit door de krokussen.

In het historische Delfshaven heeft de tijd even stil gestaan. Vlakbij de haven streken we even neer voor een lunch bij café restaurant Soif.

Lloydkwartier

We wandelden door het Lloydkwartier waar de entrepot gebouwen zijn omgebouwd tot appartementen en bedrijven. Op de kade lagen de sporen van het goederentreinspoor. De Aqua Shuttle richting Heijplaat vertrok net. We hoorden het geluid van klotsend water tegen de kaai. Op de achtergrond hoorden we kinderstemmen van een school die net was uitgegaan. In de verte zagen we de Euromast, die boven de oude pakhuizen uittorende.

Het Park

We lieten het havengebied achter ons voor een wandeling door Het Park. Het oud Floriade terrein lag er vredig bij. We wandelden door de creatie van landschapsarchitect Jan David Zocher. Aan de zijkant van het park lag een kleine heemtuin met vlonderpaden. Even verlieten we de brede paden om ons op de houten paden van dit parkje te begeven. Bij restaurant Parqiet zaten mensen buiten op het terras.

We wandelden richting het poep chique restaurant Parkheuvel en kwamen uiteindelijk uit in de Veerhaven. In de oude haven met zijn sociëteitsgebouw in Jugenstil lagen veel pleziervaartuigen en historische zeilschepen.

De Maas

Bij de Maas zagen de Zwaan, de Rotterdam en Hotel New York. Een watertaxi scheurde over de rivier en een containerschip voer de stad uit. We liepen de Erasmusbrug over waar we werden ingehaald en tegemoet gereden door fietsers. Er stonden veel fotografen op de brug voor een mooie havenfoto.

Het was vrijdagmiddag en veel mensen verlieten de Kop van Zuid richting andere delen van de stad. We liepen het Poortgebouw onderdoor en kwamen langs het Entrepotdok waar nu cafés, restaurants en een supermarkt in zijn gevestigd. We liepen weer richting de kade om een foto te maken van De Hef, die net was gerestaureerd.

Van het Noordereiland naar het centrum

We wandelden verder over het Noordereiland. Middels de rode Willemsbrug kwamen we in de Oude Haven. Er zaten veel mensen op de terrassen onder de kubuswoningen. We kronkelden door het trappenhuis naar ontwerp van Piet Blom. Bij Blaak stond een enorm reuzenrad voor de Markthal. Hier zetten we de GPS uit. Bij Seth Poffertjessalon aan de Hoogstraat aten we tussen het Rotterdams chique nog een traktatie na deze fraaie wandeling.

Wil je de Maasstad eens met eigen ogen bekijken en/of deze NS wandeling een keer zelf wandelen? Kijk hier voor meer informatie. 

Volg me ook via Facebook

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. JaJo-fotografie schreef:

  Rotterdam vond ik een stoere stad. Robuust en sterk. Ook mooie musea zijn er te vinden. Leuke wandeling heb je gemaakt. Ik ben met een vriendin geweest, het weekend was echt veel te kort. Bedankt voor je leuke blog.

  Groetjes, Jeanine.

  Like

  1. verawandelt schreef:

   Dag Jeanine, Rotterdam is één van mijn favoriete steden. Helaas was het museum ’40-’45 dicht toen wij er langs kwamen. Volgende keer ga ik zeker een rondje musea doen. Groeten Vera

   Like

 2. Door Suzanne schreef:

  Wat een mooie foto’s! Het wordt hoog tijd voor een dagje Rotterdam 😀.

  Like

  1. verawandelt schreef:

   Dag Suzanne, dank je wel. Rotterdam is ook zo fotogeniek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s