Wandelen in de voetsporen van Berry Holslag

Op een groot aantal plekken in de randstad vind je ze, de kleurrijke keramische figuren van de kunstenares Berry Holslag. Ze maakt beelden van gewone mensfiguren, die fungeren in hun dagelijks leven. Haar creaties zijn levensgroot en meestal afgebeeld op een sokkel. Tijdens onze wandelingen kwamen we een aantal van haar fraaie kunstwerken tegen.

Recycling figures 2

Binck Twins

In het industrieel gebied de Binckhorst in Den Haag op één van de panden staat een opvallend duo van Berry Holslag, de Binck Twins. Twee mannen in een blauwe broek en blauw overhemd sieren één van de gebouwen op het Haagse industrieterrein.

De Binckhorst Den Haag, wandelen langs industrieel erfgoed

The Observer

In het drukke Haagse Centrum tussen de tramhalte en de Bagels en Beans staat een man in tijdloos grijs pak, die het hectische straatbeeld van de Hofstad waarneemt. Het winkelend publiek gaat als mieren om hen heen.

Observer

Het Gesprek

In het Westbroekpark dat bekend is van het fraaie rosarium, waar jaarlijks het internationaal rozenconcours plaats en De Parade wordt gehouden, vind je ook één van de creaties van Berry Holslag. Aan de waterkant zitten een man en een vrouw aan een tafel. Hun handen leunen op de tafel en zijn verwikkeld in een serieus gesprek.

Wandelen door het stadsdeel Scheveningen

City Walks

Op het Zuidplein in Rotterdam zie je de opvallende beelden van een vrouw en een man op pilaren.

Zuidplein

Je voelt je klein duimpje in het land van de reus als je tussen het kunstwerk “City Walks” heen loopt. Ik moet toegeven dat ik dit wel de indrukwekkendste creatie van de kunstenares vind.

City Walks

Recycling figures

Overal kom je de kunstwerken van Berry Holslag tegen. Zo ook aan de Burgemeester Sweenslaan in Leidschendam. Midden in een woonwijk zitten een man en een vrouw op een geblokte keramieken sokkel. De man is gekleed in een blauw pak en de vrouw in een gele jurk met bijpassende gele laarsjes.

Recycling figures 1

De Rechercheur

Aan de Parkweg in Voorburg staat een man met een hoed en een lange regenjas. Hij heeft zijn kraag opgezet en draagt onder zijn blauwe jas een witte stropdas. De schaduw van de man is vereeuwigd in de betonnen vloer. Het kunstwerk, dat De Rechercheur heet, staat voor het politiebureau van Voorburg.

Rechercheur

Volg me ook via 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. KnutzEls schreef:

  Die van het Zuidplein ken ik. Wat leuk om er nog zoveel meer te zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Stien den Braber schreef:

  Eerlijk gezegd, ik vind ze een beetje creepy.
  Maar leuk weer van je te horen/lezen!
  groet vaan Stien

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, ze zijn levensecht de beelden. groeten Vera

   Like

 3. ggoudriaan schreef:

  Dank Vera voor deze signalering. Berry Holslag was me volkomen onbekend.

  Ik ben meteen voor Adam en Utrecht naar haar gaan zoeken. Zie: https://amsterdam.kunstwacht.nl/kunstwerken/bekijk/12187-zonder-titel-berry-holslag Hetzelfde: https://thestorybehind.it/collections/1/works/1277-bertha-johanna-berry-holslag-zonder-titel-berry-holslag

  Utrecht. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:De_Godin_Barry_Holslag_Smijerslaan_Utrecht.JPG

  Groet,

  Gerard

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Gerard, je vindt haar beelden vooral in de omgeving van Den Haag, maar leuk dat je ook in Amsterdam en Utrecht haar creaties hebt gesignaleerd! Groet Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s