Portugal, wandel langs de betoverende kust van Cascais

on

In het voorjaar maak ik de achtdaagse wandelreis “Parque Natural Sintra-Cascais” met SNP. Deze reis voert me langs de mooiste parken en paleizen van Sintra, door de prachtige natuur langs de Costa Atlantica, om uiteindelijk te eindigen in het betoverende Cascais.

Langs de kust van Guincho naar Cascais

Op mijn zevende wandeldag word ik met een transfer van mijn hotel naar Azoia gebracht, waar mijn wandeling begint. Het weer is perfect met zo’n 22 graden. Ik volg een stuk van het langeafstandspad, de GR-11, en passeer enkele kleine gehuchten zoals Biscaia en het villadorp Figueira do Guincho. Tijdens mijn wandeling kom ik langs een hek met twee grote honden die luidkeels blaffen als ik langsloop. Mijn hart bonst in mijn keel totdat ik uit hun zicht ben.

Langs de ruige kustlijn

Mijn route volgt grotendeels de grillige kustlijn, en ik daal af naar de zeventiende-eeuwse burcht “Fortaleza do Guincho,” vanwaar ik een prachtig uitzicht heb over het uitgestrekte strand.

Onderweg kom ik enkele andere wandelaars tegen, maar over het algemeen is het rustig. De kust is ruig, en de golven beuken op de rotsen.

Surfers en rieten parasols

Terwijl ik verder langs de kust wandel, passeer ik twee stranden waar surfers zich uitleven in de woeste golven.

De rieten parasols sieren het strand, en de zee is ruw met witte schuimkoppen. Ik besluit om niet over een 3 kilometer lange asfaltweg te lopen en neem de bus vanaf Hotel Fortaleza do Guincho naar Cascais.

De betoverende kustplaats Cascais

Aangekomen in Cascais, een betoverende kustplaats, dwaal ik door de sfeervolle straatjes en bewonder de statige 19e-eeuwse gebouwen. In de Marina de Cascais zie ik luxe jachten.

De indrukwekkende Boca do Inferno

Mijn wandeling brengt me ook naar de indrukwekkende Boca do Inferno, een kloof in de kliffen die zijn naam dankt aan de angstaanjagende vorm die de golven hier hebben uitgesleten.

Een pauze bij KECH Moroccan Mezze Bar

In de charmante Rua Afonso Sanches, een gezellig straatje, vind ik veel restaurantjes. Hier stop ik voor een lunch bij KECH Moroccan Mezze Bar. Ik geniet van een heerlijke tajine met kip, en terwijl ik wacht op mijn hoofdgerecht, trakteert het restaurant me op mezze met smakelijke hummus van het huis.

Een oase van rust in Marechal Carmona Park

Tijdens mijn wandeling ontdek ik ook het Marechal Carmona Park, waar hanen, pauwen en schildpadden vrij rondlopen. Dit park biedt een aangename ontsnapping aan de drukte van de stad, met zijn ligweides, speeltuin en mooie wandelpaden.

De prachtige vuurtoren Farol de Santa Marta

Mijn route leidt me verder naar de prachtige vuurtoren, Farol de Santa Marta. Deze vierkante vuurtoren is versierd met beroemde Portugese porseleinen tegeltjes en steekt fraai af tegen de azuurblauwe zee.

 Parque Natural Sintra-Cascais

Wil je meer weten over deze wandelreis van SNP “Parque Natural Sintra-Cascais”? Kijk hieronder voor meer informatie.

Volg me ook via