Thuis Wandelen-Tag

Bijna drie jaar geleden introduceerde ik de Wandelen-Tag, vragenlijst, die je kunt invullen met vragen over wandelen en voor je het weet heb je een nieuwe blog samengesteld.

Wandelen maakt onderdeel uit van mijn leven. Ik wandel omdat ik nieuwe dingen ontdek. Dit kan  een nieuw landschap, een nieuw museum of een nieuwe stad. Daarnaast geven wandelingen mij inspiratie voor mijn wandelblog Vera Wandelt.

Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus staat wandelen bij mij op een zeer laag pitje en daarmee heb ik ook minder inspiratie voor mijn wandelblog. Ik kwam op het idee om een nieuwe Tag te introduceren: de “Thuis Wandelen-Tag”. Het is een lijst met vragen over wandelen en thuisblijven.

Maak je nog een ommetje of blijf je volledig binnen?

Begin maart wandelde ik nog over de heuvels bij Holten. Dat was de laatste wandeling verder van huis. Toen de eerste maatregelen werden afgekondigd maakte ik nog een lange wandeling rondom huis, maar toen we werd gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven, beperk ik het wandelen tot het doen van een boodschap of een ommetje rond huis.

Mos

Wat doe je nu je geen (lange) wandeling kunt maken?

Nu ik minder wandel heb ik meer tijd voor andere dingen. Doordat ik veel thuis ben, krijgt de tuin veel aandacht. Door het regenachtige weer van de afgelopen tijd, was het terras behoorlijk groen geworden en moest het terras weer mos vrij gemaakt worden. De tuin was nog niet lente klaar gemaakt en daar heb ik nu voldoende tijd voor. Ik heb de verdorde bloemen weggehaald, de vlinderstruik teruggesnoeid en nieuwe planten en bollen gepland. Verder heb ik paarse en witte violen in potten gedaan, zodat de eerste voorjaarsbloemen de tuin fleurig maken.

Lies en Lot

Onze siberen, Lies en Lot, zijn erg blij dat wij de hele dag thuis zijn. Alle deuren staan open, zodat ze trap op en af kunnen rennen en ze krijgen de hele dag knuffels of kunnen op schoot zitten. Ook kunnen ze voor de camera zitten om mijn collega’s gedag te zeggen als ik aan het videobellen ben.

Hoe blijf je fit nu je minder wandelt?  

Zelf probeer ik zoveel mogelijk binnen te blijven. Af en toe wandel ik naar de supermarkt voor een boodschap of maak ik een ommetje door het park. Om toch nog fit te blijven heb ik het hardlopen weer opgepakt. Heel vroeg in de morgen of laat op de avond trek ik mijn hardloopschoenen aan voor een half uurtje beweging. Ik combineer het hardlopen met workout lessen via YouTube. Daar is nu voldoende van te vinden op internet.

Wat mis je het meest nu je minder kunt wandelen?

Wandelen is mijn passie. Als ik een wandeling maak is dit een combinatie van bewegen, maar ook nieuwe dingen ontdekken. Het op pad gaan om een nieuwe stad te ontdekken of een wandeling te combineren met een museumbezoek.

Dag van de architectuur

Voor mij is het wandelen en het bloggen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doordat ik minder wandel merk ik dat ik minder inspiratie heb om te bloggen.

Welke wandeling wil je het eerst gaan maken als het weer mag?

Ik heb niet echt een bucketlist met wandelingen. Al mis ik momenteel erg de stadswandelingen. Ik hou ervan om te struinen in en rondom steden. Als we weer wat verder op pad mogen dan pak ik weer één van de Wandelen buiten de binnenstad gidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig uit de kast om één van de grote steden te verkennen.

Wandelgidsen

Welk wandelevenement moet je missen? En aan welke doe je weer als eerste mee?

Op 17 april stond de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op het programma. Een aantal jaar had ik deze niet gelopen, maar dit jaar vond ik het leuk om vijventwintig kilometer door de mooiste delen van de Betuwe te wandelen.

Schattige plaatsjes

Ook zou ik net als vorig jaar in mei weer meedoen met de Leiden Wandelmarathon. Deze wandelmarathon volgt hetzelfde parcours als de route voor de hardlopers.

Wandelmarathon Leiden

Omdat het nog onzeker is hoe lang de situatie rond het Corona virus duurt heb ik me nog niet georiënteerd op nieuwe evenementen.

Welke websites raadpleeg je juist nu je zoveel thuis moet blijven?

Omdat ik nu zoveel thuis zit, zit ik automatisch veel op internet. Voorheen bezocht ik  wandelsites zoals Wandelzoekpagina.nl om nieuwe wandelingen uit te zoeken. Nu bekijk ik sites om virtueel door een museum of een natuurgebied te wandelen. Via de site van Museumkaart kun je veel ideeën vinden voor een virtueel museumbezoek. Ook kun je via de website van Natuurmonumenten kun je virtuele wandelingen maken maar dan in één van de natuurgebieden. Ook kun je via de Vogelbescherming een online cursus “Tuinvogels in Nederland” volgen.

Roodborstje

Wat voor moois heb je in de buurt ontdekt nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven?

Omdat ik er niet meer met het OV erop uit trek voor een wandeling, maak ik vaker dan voorheen een wandeling in en om het huis. Ik geniet dan van de bomen zoals de Magnolia, die nu in bloei staat of van de vogels, die er flink op los fluiten. Vlakbij hebben ze op het gras rijen vol narcissen gepland, die een echt lentegevoel geven.

Magnolia

Geef de “Thuis Wandelen-Tag” door!

Vind je de Thuis Wandelen-Tag ook leuk om in te vullen? Dan kun je mijn vragen gebruiken en beantwoorden en voor je het weet heb je een nieuwe blog!

Lees hier de verhalen van de bloggers die de Tag al hebben ingevuld:

Volg me ook via FacebookTwitter en Instagram 

 

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Stien den Braber schreef:

  Ha Vera,
  Ga ik zeker doen. Hoewel ik nog niet om blogonderwerpen verlegen zit.
  hartelijke groet,
  Stien

  Geliked door 1 persoon

  1. verawandelt schreef:

   Dag Stien, leuk! Ik ben benieuwd. Ik kan me voorstellen met het aankomend tuinseizoen dat je nog voldoende inspiratie hebt. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s